Työkalupakki palkittiin vuoden 2022 tekona

Saavutettavan kielen työkalupakki sai Kieliasiantuntijat ry:n työelämäpalkinnon “Vuoden teko 2022”. Palkinnot jaettiin yhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä 25.5.2023.

Kieliasiantuntijat ry:n työelämäpalkinnot jaettiin nyt toista kertaa kategorioissa ”Vuoden teko”, ”Vuoden työnantaja” ja ”Vuoden kieliasiantuntija”. Palkinnoilla halutaan kohdistaa huomiota siihen, että kieliasiantuntijat tekevät arvokasta, yhteiskunnallisesti merkittävää työtä edistäessään esimerkiksi kielellistä saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Tunnustusten tarkoituksena on huomioida kieliasiantuntijoiden työpanos ja nostaa esiin kieliasiantuntijan työtä ja kielialaa.

Palkinnon perustelut palkintoraadin sanoin:
”Verkkosivusto tuo esille saavutettavuuden merkitystä ja on itsessään malliesimerkki, sillä se on laadittu saavutettavuuden näkökulmasta. Sivusto myös tukee kaikkia yhteiskunnan toimijoita saavutettavan kielen omaksumisessa.”

Lue lisää Kieliasiantuntijat ry:n tiedotteesta.

Verkostotapaaminen 24.5. – Saavutettava kieli Tullissa

Miten kielellistä saavutettavuutta edistetään organisaatiossa, jossa henkilöstön työnkuvat ja tekstit vaihtelevat laidasta laitaan? Ketkä kaikki ovat työssä mukana, ja mikä kielenhuoltajien ja verkkotoimittajien rooli on?

Näihin kysymyksiin päästään sukeltamaan saavutettavan kielen verkostossa tiistaina 24.5. klo 14-15, kun kuulemme Tullin kokemuksista.

Vastaava kielenhuoltaja Kati Turkama ja saavutettavuusasiantuntija Raisa Rintamäki vastaavat päivänpolttaviin kysymyksiin ja kertovat arjen työstään sekä lähitulevaisuuden tavoitteista mm. verkkosivujen sisällön selkiyttämisessä.

Aikaa varataan runsaasti keskustelulle, joten nyt on mahdollisuus päästä jakamaan kokemuksia ja hyviä käytäntöjä ajan kanssa

Etätapaamiseen ilmoittaudutaan Eventbriten kautta. Saat ilmoittautumisen jälkeen Teams-linkin sähköpostiisi. 

Tervetuloa työkalupakkiin!

Saavutettavan kielen työkalupakin ensimmäinen versio on nyt julkaistu. Tutustu siihen ja jaa tietoa verkostoissasi!

Sivustolle on koottu valikoima työkaluja, joita voit hyödyntää ja soveltaa vapaasti. Emme tarjoa valmiita vastauksia vaan haluamme antaa vinkkejä ja keinoja ohjata työtä oikeaan suuntaan ja kysyä oikeita kysymyksiä. Kielelliseen saavutettavuuteen ei ole vain yhtä oikeaa ratkaisua, vaan jokaisessa organisaatiossa asiaa on katsottava oman toiminnan ja omien kohderyhmien tarpeiden kautta. ​

Työkalupakkia kehitetään jatkuvasti yhteistyössä teidän käyttäjien kanssa. Helpoimmin pääset kommentoimaan sisältöä jokaiselta sivulta löytyvällä palautetoiminnolla tai yhteydenottolomakkeella, johon pääset sivuston alalaidasta.

Voit myös liittyä mukaan Selkeän ja saavutettavan kielen työkalupakki -Facebook-ryhmään, jossa keskustelemme työkalupakin aiheista ja sisällöistä. Verkoston tulevista tapahtumista kuulet myös tämän sivuston kautta.

Intoa työhösi saavutettavan kielen parissa!

Verkoston ensimmäinen tapaaminen ma 28.2.2022

Tervetuloa selkeän ja saavutettavan kielen verkoston ensimmäiseen etätapaamiseen ma 28.2.2022 klo 14.0015.00 Teamsissa!

Juhlistetaan uunituoretta työkalupakkia sekä keskustellaan, miten voisimme verkostona tukea toisiamme kielellisen saavutettavuuden edistämisessä. Saat jo ensimmäiset maistiaiset siitä, mitä kevään aikana on luvassa.

Osallistuminen ei sido mihinkään. Ilmoittaudu mukaan Eventbritessa, jotta saat linkin Teams-kokoukseen.