Tietoa työkalupakista

Saavutettavan kielen työkalupakin avulla edistät digitaalisten palvelujen saavutettavuutta selkeän ja saavutettavan kielen näkökulmasta. Ketkä ovat materiaalin takana, ja miten aineistoa voi käyttää? Näihin kysymyksiin saat vastaukset tältä sivulta.

Kenen projekti tämä on?

Saavutettavan kielen työkalupakki on Mari Kervisen ja Laura Niemen vetämä projekti, jossa on ollut mukana eri organisaatioiden asiantuntijoita ideoimassa, keräämässä taustamateriaalia ja kommentoimassa sisältöjä.

Alusta lähtien punaisena lankana on ollut, että edistämme asiaa kokeilukulttuurin eli kokeilevan kehittämisen hengessä: avoimesti, ennakkoluulottomasti ja yhdessä oppien.

Mikä on projektin ja työkalupakin tavoite?

Tavoitteemme on lisätä tietoisuutta selkeän kielen keskeisestä roolista osana digitaalisen palvelun saavutettavuutta. Työkalupakkiin on koottu käytännönläheisiä ohjeita, malleja ja vinkkejä siihen, miten kielellistä saavutettavuustyötä voi edistää, miten työtä voi koordinoida ja miten saavutettavan kielen tavoitteet saadaan toteutumaan.

Miten työkalupakin aineistoa voi käyttää?

Työkalupakin aineisto on julkaistu vapaasti kaikkien käytettäväksi, jaettavaksi ja jatkojalostettavaksi. Julkaisemme aineiston Creative Commons -lisenssillä CC BY-SA 4.0 (Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen).

Lisenssi tarkoittaa, että aineistoa voi jakaa tai muokata vapaasti, myös kaupallisessa tarkoituksessa, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Lähde on mainittava. Lähde: Saavutettavan kielen työkalupakki.
  • Aineistoon tehdyt muutokset on merkittävä.
  • Muutetut teokset on julkaistava samalla lisenssillä.

Lisätietoja lisenssistä saat Creative Commonsin sivuilta.

Miten sisältöjä pääsee kommentoimaan ja työstämään?

Ota työkalupakki rohkeasti käyttöösi ja anna sivuston sisällöstä palautetta. Voit antaa palautetta jokaiselta sivulta löytyvällä palaute-toiminnolla tai yhteydenottolomakkeella.

Voit hyödyntää ja jatkojalostaa sivuston sisältöjä ja ladattavia työpohjia haluamallasi tavalla lisenssiehtojen mukaisesti. Halutessasi voit myös tarjota jalostamasi materiaalit jaettavaksi tämän työkalupakin kautta. Ole silloin yhteydessä oppaan toimittajiin yhteydenottolomakkeella.

Työkalupakkia kehitetään myös verkoston tapaamisissa. Facebook-ryhmästä sekä tämän sivuston etusivulta saat tiedot tulevista tapahtumista aiheineen.

Tietosuoja

Sivustolla ei käytetä evästeitä. Keräämme tilastotietoja sivuston käytöstä ilman käyttäjän selaimeen asennettavia evästeitä.

Sivujen palautetoiminnon tai yhteydenottolomakkeen kautta annettuja sähköpostisosoitteita käytetään ainoastaan palautteisiin ja yhteydenottoihin vastaamiseen. Osoitteita ei käytetä muuhun, eikä osoitteita luovuteta eteenpäin.

Nyt on selkeän ja saavutettavan kielen aika.
Tule mukaan!